Sposób przygotowania:
Budyniowy przekładaniec z galaretkąETAP 1:
Tortownicę o wymiarach ok. 24x24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć obok siebie warstwę herbatników.
Z 0,5l mleka odlać 0,5szklanki i rozrobić w nim proszek budyniowy wiśniowy z 3 łyżkami cukru. Pozostałe mleko zagotować i wlać do niego rozrobiony budyń wiśniowy. Stale mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Ugotowany budyń przelać do miseczki i wystudzić. Następne budynie ugotować w taki sam sposób i wystudzić.
Gdy budynie będą zimne, zmiksować 1 łyżkę masła z budyniem wiśniowym na gładki krem. Krem wyłożyć na ciastka do tortownicy. Przykryć drugą warstwą ciastek.
Drugą łyżkę masła zmiksować z budyniem czekoladowym i wyłożyć na herbatniki jako drugą warstwę. Przykryć trzecią warstwą herbatników. Ostatnią łyżkę masła zmiksować z budyniem waniliowym i wyłożyć do tortownicy. Ułożyć ostatnią warstwę ciastek.
Galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Tężejącą wylać na ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.