Sposób przygotowania:
Ciasto- Budyniowiec
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajmy mak, do drugiej orzechy, trzecią zostawiamy jasną. Mieszamy i pieczemy placki w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń rozmieszany z mlekiem, cukrem i żółtkami.
Gorącym przekładamy placki w kolejności: biszkopt z makie- masa- biszkopt jasny- masa- biszkopt z orzechami
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajmy mak, do drugiej orzechy, trzecią zostawiamy jasną. Mieszamy i pieczemy placki w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa:
Na mleku gotujemy budyń rozmieszany z mlekiem, cukrem i żółtkami.
Gorącym przekładamy placki w kolejności: biszkopt z makie- masa- biszkopt jasny- masa- biszkopt z orzechami