Sposób przygotowania:
Budyniowiec z polewą czekoladową
W garnku zagotowujemy 400 ml mleka. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i wlewamy je do garnka intensywnie mieszając. Gotowy budyń zostawiamy do ostygnięcia co jakiś czas mieszając żeby nie zrobił się kożuch.
Następnie budyń dokładnie miksujemy z miękką margaryną na puszystą masę budyniową. Na dnie blaszki układamy mleczne herbatniki. Na nich rozsmarowujemy masę krówkową i przykrywamy okrągłymi biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę budyniową i kakaowe herbatniki.
W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę i wrzucamy do niej połamaną czekoladę. Ciągle mieszając roztapiamy czekoladę i pod koniec dodajemy masło. Przestygniętą czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy blaszkę do lodówki do zastygnięcia czekolady. Wierzch dekorujemy mlecznymi drażami.
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy polewa całkowicie zastygnie a herbatniki i biszkopty zmiękną od mas.
Następnie budyń dokładnie miksujemy z miękką margaryną na puszystą masę budyniową. Na dnie blaszki układamy mleczne herbatniki. Na nich rozsmarowujemy masę krówkową i przykrywamy okrągłymi biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę budyniową i kakaowe herbatniki.
W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę i wrzucamy do niej połamaną czekoladę. Ciągle mieszając roztapiamy czekoladę i pod koniec dodajemy masło. Przestygniętą czekoladę wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy blaszkę do lodówki do zastygnięcia czekolady. Wierzch dekorujemy mlecznymi drażami.
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy polewa całkowicie zastygnie a herbatniki i biszkopty zmiękną od mas.
paulinka123