Sposób przygotowania:
Bukiet surówek
Surówka z czerwonych buraczków Buraczki obgotować około 10 min,zalać zimną wodą ,obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej, na grubych oczkach. Dodać starte jabłko,zmiażdżony ząbek czosnku,cukier,sól,pieprz,sok z cytryny,oliwę z oliwek,wszystko dokładnie wymieszać. Surówka z marchewki Marchewkę oskrobać,zetrzeć na tarce na grubych oczkach,posolić popieprzyć,dodać cukier,chrzan,majonez,wszystko wymieszać. Surówka z białej kapusty Kapustę cieniutko pokroić,posolić,popieprzyć,dodać,starte jabłko, marchewkę,drobno pokrojoną cebulkę,sok z cytryny,wygnieść lekko ręką,odstawić na kilka minut.Majonez wymieszać z jogurtem,polać surówkę. Surówki są bardzo łatwe do zrobienia,i zarazem smaczne.(może być wersja bez majonezu i jogurtu,jeżeli ktoś lubi można polać oliwą z oliwek! też jest pyszna) Polecam
Gość
Gość
anullka7
Gość
gąska