Sposób przygotowania:
Bułeczki czosnkowe z kabanosem
Do miski przełożyć drożdże, dodać sól i cukier. Wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Dodać oliwę, jajko, ciepłą wodę i mąkę. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kabanosa drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę i wymieszać z odrobina przyprawy do pizzy. Wyrośnięte ciasto podsypać mąką, zagnieść i odrywać niewielkie kuleczki. Spłaszczyć dłonią i na środek nałożyć kilka kawałków kabanosa i czosnek. Zlepić brzegi i utoczyć bułeczkę. Kłaść na natłuszczoną blaszkę zlepieniem do dołu. Posmarować oliwą i oprószyć przyprawą do pizzy. Piec ok 20 minut w 180 stopniach, do zarumienienia.
zozolek
joana30
Z barszczykiem tez będą pyszne :)
marietta