Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem
Drożdże zalewam ciepłym mlekiem.Żółtka 7 szt. ucieram z cukrem, solą do białości.Masło roztapiam.Wszystkie składniki na ciasto łączę,dodaję sok i skórkę otartą z jednej cytryny.Ciasto zarabiam do momentu, aż samo będzie ładnie odchodzić od dłoni.Miseczkę z ciastem nakrywam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miseczki wsypuję produkty na kruszonkę, dodaje masło roślinne, mieszam do połączenia składników.Kruszonka ma być sypka.Gdy ciasto wyrośnie, wykładam małymi porcjami na stolnice, wykrawam szklanką krążki.Na każdy krążek ciasta, kładę porcję marmolady połączonej z konfiturą truskawkową, zlepiam, układam na blaszce, wysmarowanej masłem roślinnym.Każdą bułeczkę smaruję żółtkiem, rozrobionym z 1 łyżką mleka i posypuję kruszonką.Bułki piekę około 35 minut w 160 stopniach. Życzę smacznego.
Marta1986