Sposób przygotowania:
Drożdżówki z twarogiem i czekoladą
Drożdże kruszymy do miski,wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto aż bedzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Następnie rwiemy kawałki ciasta, formujemy kuleczki.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy.
Ser twarogowy mieszamy z cukrem i śmietaną. Układamy po łyżce na buleczce.
Pieczemy 35-40 minut.
Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy bułeczki.
Smacznego
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy.
Ser twarogowy mieszamy z cukrem i śmietaną. Układamy po łyżce na buleczce.
Pieczemy 35-40 minut.
Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy bułeczki.
Smacznego