Sposób przygotowania:
Drożdżówki z białym serem
Przygotujrozczyn i odstaw go na około 15 minut w ciepłe miejsce.
Mąkę przesiej przez sito, dodaj pozostałe składniki i wyrośnięty rozczyn- zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj w duży prostokąt, pośrodku ułóż nadzienie. Załóż górną część ciasta, a potem dolną.
Pokrój na 10-12 równych części. Każdy pasek skręć w połowie.
Ułóż ciastka na wyłożonej papierem blasze, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu posmaruj lukrem ukręconym z cukru pudru i soku z cytryny.
Mąkę przesiej przez sito, dodaj pozostałe składniki i wyrośnięty rozczyn- zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj w duży prostokąt, pośrodku ułóż nadzienie. Załóż górną część ciasta, a potem dolną.
Pokrój na 10-12 równych części. Każdy pasek skręć w połowie.
Ułóż ciastka na wyłożonej papierem blasze, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu posmaruj lukrem ukręconym z cukru pudru i soku z cytryny.