Sposób przygotowania:
Bułeczki kukurydziane z pestkami dyni
Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy jajka, olej, miód, jogurt, sól, drożdże, pestki dyni. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Miskę przykrywamy ściereczką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części i formujemy bułeczki, układamy na blaszce. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, przykrywamy ściereczką.
Bułeczki smarujemy zimną wodą i posypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części i formujemy bułeczki, układamy na blaszce. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut, przykrywamy ściereczką.
Bułeczki smarujemy zimną wodą i posypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
robaczek
kuchenny świat