Sposób przygotowania:
Ziołowe bułki z farszem
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, cukier i zioła prowansalskie, wlewamy olej oraz drożdże rozpuszczone w wodzie. Wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Ser żółty, szynkę oraz oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, wszystkie składniki farszu łączmy ze sobą. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, zagniatamy, dzielimy na dwanaście części.
Każdą część ciasta wałkujemy, smarujemy ketchupem, układamy porcję farszu i zlepiamy tworząc okrągłe bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Smarujemy rozkłóconym jajkiem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Ser żółty, szynkę oraz oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, wszystkie składniki farszu łączmy ze sobą. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, zagniatamy, dzielimy na dwanaście części.
Każdą część ciasta wałkujemy, smarujemy ketchupem, układamy porcję farszu i zlepiamy tworząc okrągłe bułeczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Smarujemy rozkłóconym jajkiem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.