Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Bułeczki miodowe wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Miodowe bułeczki to moja kolejna propozycja na pyszne i chrupiące bułeczki na śniadanie.

Bułeczki miodowe wg Megg Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułeczki miodowe wg Megg

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki miodowe wg Megg
Z drożdży przygotować rozczyn. Drożdże rozmieszać w 1/2 szkl mleka i pozostawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, miód, jajko oraz resztę mleka i wyrośnięty rozczyn. Z wszystkich składników wyrobić ciasto, które następnie pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odrywać z niego małe kawałki i formować małe bułeczki, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ulubionymi ziarnami i piec w temp. 180 st przez 25 min. Bułeczki wspaniale smakują z miodem lub dżemem.
Bułeczki miodowe wg Megg
Z wszystkich składników i rozczynu wyrobić ciasto.
Bułeczki miodowe wg Megg
Z ciasta formować bułeczki, posypać jajkiem i posypać ziarenkami.