Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Bułeczki z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne mięciutkie bułeczki pszenne

Bułeczki z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z miodem

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z miodem
Do szklanki wbić jajko, wlać do pełna mleko. Roztrzepać, dodać pokruszone drożdże, miód i wymieszać.Mąkę i sól wymieszać i wsypać do pojemnika. Wlać rozpuszczone masło i zaczyn. Wyrobić elastyczne gładkie ciasto. Odstawić na godzinę wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść ponownie, podzielić na 8 kawałków jednakowej wielkości. Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na papierze do pieczenia lub macie. Odstawić na wyrastanie na 45 minut. Bułeczki piec 15 minut w 200stopniach
Bułeczki z miodem
Do szklanki wbić jajko, wlać do pełna mleko. Roztrzepać, dodać pokruszone drożdże, miód i wymieszać.
Bułeczki z miodem
Mąkę i sól wymieszać i wsypać do pojemnika. Wlać rozpuszczone masło i zaczyn.
Bułeczki z miodem
Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść ponownie, podzielić na 8 kawałków jednakowej wielkości.
Bułeczki z miodem
Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na papierze do pieczenia lub macie. Odstawić na wyrastanie na 45 minut.