Sposób przygotowania:
Bułeczki na słono ala pizza
Do mąki dodać drożdże, szczyptę cukru, bazylię, sól i paprykę, dolać olej i ciepła wodę, zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie podzielić je na 8 porcji i uformować z nich placuszki około 1,5 cm grubości po wierzchu posmarować cienką warstwą keczupu, mięso obrać z kości i ułożyć na cieście, następnie położyć plaster sera i pomidora pokrojonego na cząstki. Cebule pokroić na piórka i ułożyć je na wierzchu bułeczek na koniec posypać przyprawą i odstawić na około 30 minut do podrośnięcia.
Piec w temp. 200 st około 15-18 minut.
Kiedy ciasto wyrośnie podzielić je na 8 porcji i uformować z nich placuszki około 1,5 cm grubości po wierzchu posmarować cienką warstwą keczupu, mięso obrać z kości i ułożyć na cieście, następnie położyć plaster sera i pomidora pokrojonego na cząstki. Cebule pokroić na piórka i ułożyć je na wierzchu bułeczek na koniec posypać przyprawą i odstawić na około 30 minut do podrośnięcia.
Piec w temp. 200 st około 15-18 minut.