Sposób przygotowania:
Mini-pizza pszenna
Mąkę pszenną wsypać do miski, pokruszyć drożdże, dodać soli, zalać letnią wodą. Wymieszać i wyrobić ciasto ręcznie. Dodać oliwy z oliwek, wymieszać ponownie. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Warzywa pokroić w plasterki, a ser feta w kostkę. Z ciasta formować małe placki, na których ułożymy cebulę, pomidora i fetę.
Piec 20 minut w 180 stopniach. Sos: jogurt naturalny posolić, dodać pieprzu i czosnku granulowanego. Wymieszać.
Polać upieczone pizzerki.
Warzywa pokroić w plasterki, a ser feta w kostkę. Z ciasta formować małe placki, na których ułożymy cebulę, pomidora i fetę.
Piec 20 minut w 180 stopniach. Sos: jogurt naturalny posolić, dodać pieprzu i czosnku granulowanego. Wymieszać.
Polać upieczone pizzerki.