Sposób przygotowania:
Bułeczki pszenno-owsiane
1. Do miski dodać zmielone płatki owsiane, miód, masło, sól i 3/4 z 200 ml mleka. Wszystko dobrze wymieszać. 2. W pozostałym mleku rozpuścić drożdże i dodać do wymieszanych wcześniej składników. Wsypać mąkę i wymieszać. Ciasto wyrabiać około 10 minut. Po tym czasie umieścić w oprószonej mąką misce i przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść i uformować z niego około 10-12 bułeczek. Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować jajkiem i posypać płatkami owsianymi. Piec w 200st.C około 15 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
skuter5
Czekoladka 2
biedroneczki