Sposób przygotowania:
Bułeczki - pizzerki
Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
Z ciasta formujemy płaskie krążki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczarki kroimy i układamy na krążkach i posypujemy serem,
Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
Z ciasta formujemy płaskie krążki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczarki kroimy i układamy na krążkach i posypujemy serem,
Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.