Sposób przygotowania:
Bułeczki pszenno-kukurydziane
Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru, odstawić na kilka minut. Do miski przesypać otręby, mąkę kukurydzianą, mąkę tortową i sól, dokładnie wymieszać. Do sypkich składników wlać rozczyn drożdżowy i olej. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, zbić je, uderzając w nie dłonią. Ciasto podzielić na ok. 6 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, odłożyć do ponownego podrośnięcia. Tuż przed pieczeniem wierzch każdej bułeczki posmarować ciepłą wodą. Bułeczki piec w 220 stopniach przez ok. 20-25 minut (aż się ładnie zrumienią).