Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bułeczki serowe Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna smaczna odsłona bułeczek śniadaniowych.

Bułeczki serowe Triss

Składniki:

Bułeczki serowe Triss

 

  • 350 ml wody

 

  • 2 łyżki oliwy
  • 500 g mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • oregano
  • ½ szklanki parmezanu
  • 150g sera żółtego o ostrym smaku

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki serowe Triss
Z drożdży i odrobiny wody zrobić zaczyn. Wymieszać w misce za pomocą miksera mąkę, oliwę, sól, cukier, zaczyn z drożdży. Dodać tarty ser żółty i oregano, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Ciasto wyrobić, podzielić prostokątne, nieduże bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed pieczeniem posypać wierzch tartym parmezanem i odrobiną oregano. Piec w temp. 200 st. C. ok. 25 min.