Sposób przygotowania:
Bułeczki słonecznikowe
Drożdże rozrobić z cukrem.
Dodać sól, wlać wodę i wymieszać.
Wsypać mąkę, otręby i słonecznik ( 1 łyżkę słonecznika zostawić ) i stopioną i wystudzoną Kasię i wyrobić ciasto.
Po wyrobieniu ciasta odstawić je do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić, rozwałkować na grubość 1 cm i wycinać kwadraty foremką do ciastek.
Bułeczki posmarować wodą i posypać resztą słonecznika lekko go dociskając.
Na wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć bułki i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki piec w temperaturze 160 stopni przez 30 minut.
Dodać sól, wlać wodę i wymieszać.
Wsypać mąkę, otręby i słonecznik ( 1 łyżkę słonecznika zostawić ) i stopioną i wystudzoną Kasię i wyrobić ciasto.
Po wyrobieniu ciasta odstawić je do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić, rozwałkować na grubość 1 cm i wycinać kwadraty foremką do ciastek.
Bułeczki posmarować wodą i posypać resztą słonecznika lekko go dociskając.
Na wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć bułki i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki piec w temperaturze 160 stopni przez 30 minut.