gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Bułeczki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre bułeczki ze zdrowym farszem. Wszystko wyszło bardzo miękkie. Polecam, dzieciom na pewno zasmakuje.

Bułeczki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z ciasta francuskiego

 

  • pół cebuli
  • pół marchewki
  • pół pomidora
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • rolka ciasta francuskiego (275g)
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Bułeczki z ciasta francuskiego
Marchewkę podgotować. Miękką pokroić w kostkę. Odstawić. Na patelni podgrzać tłuszcz. Posiekać cebulkę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać marchewkę i pokrojonego pomidora. Smażyć jeszcze przez chwilę, a na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Całość wymieszać. Ciasto francuskie pokroić na mniejsze kawałki, nakładać farsz i formować bułeczki. Wyłożyć na wysmarowaną margaryną blachę. Zapiekać na złoty kolor w 180 st (przez ok. 20-25 min). Smacznego.
Bułeczki z ciasta francuskiego
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć warzywa.
Bułeczki z ciasta francuskiego
Przygotowany farsz przełożyć na ciasto francuskie
Bułeczki z ciasta francuskiego
Ciasto przecinać tak, aby uformować bułeczki
Bułeczki z ciasta francuskiego
Bułeczki kłaść na wysmarowanej brytfannie i zapiekać.