p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

paluchy z ciasta francuskiego z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

paluchy z ciasta francuskiego z serem do zup-kremów

paluchy z ciasta francuskiego z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

paluchy z ciasta francuskiego z serem

 

  • 1 op. gotowego ciasta francuskiego,
  • 20 dag sera żółtego,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

paluchy z ciasta francuskiego z serem
20 dag sera żółtego ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto francuskie przecinamy na pół. Na jednej części rozkładamy 3/4 startego sera żółtego i lekko posypujemy pieprzem, przykrywamy drugą połówką ciasta francuskiego i dokładnie dociskamy. Pozostały ser żółty rozsypujemy na cieście i lekko dociskamy. Ciasto kroimy w paski, a każdy pasek kroimy na ukos. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 15 minut. Gotowe serowe paluchy wykładamy na talerz. Podajemy do zup-kremów i do czystych zup.
paluchy z ciasta francuskiego z serem
Wstawiamy do piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy 15 minut
paluchy z ciasta francuskiego z serem
Serowe paluch podajemy do zup-kremów i do czystych zup.