Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Bułeczki z czarnymi jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ładnie wyglądają dobrze smakują

Bułeczki z czarnymi jagodami

Składniki:

Bułeczki z czarnymi jagodami

 

  • 1 1/2 szklanki przesianej mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki masła
  • 2/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • jagód( w przypadku jagód mrożonych podaną ilość należy zmniejszyć o połowę, jednak jagody świeże są o wiele

Sposób przygotowania:

Bułeczki z czarnymi jagodami
Podgrzać piekarnik do 180 stopni. Przesiać razem wszystkie suche składniki. Wkroić masło, dodać mleko i cukier waniliowy. Wyrabiać przez 3 minuty. Wymieszać z jagodami. Lekko wysmarować tłuszczem 12 małych foremek. Napełnić każda ciastem do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku 30-35 minut aż bułeczki będą złotobrązowe.