Sposób przygotowania:
Bułeczki z mąką orkiszową i kukurydzianą
Do miski wsypać mąkę pszenną, orkiszową i kukurydzianą, dodać sól, wymieszać i zrobić dołek. Wlać do niego oliwę.Z lekko ciepłej wody, drożdży i cukru zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wlać do dołka. Wyrobić elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości.Po tym czasie szybko zagnieść, podzielić na równe kawałki, uformować kuleczki i ułożyć na blaszce, na której będą się piekły. Zostawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut. Posmarować mlekiem (można obsypać ziarnami).Piec 20 minut w 200stopniach. Ostudzić na kratce. Bułki najlepiej smakują pierwszego i drugiego dnia. Pasują do słodkich jak i słonych dodatków