Sposób przygotowania:
Bułeczki z niespodzianką
Przygotować składniki na bułeczki. Następnie drożdże pokruszyć w naczyniu, dodać do nich cukier, dodać mąkę i mleko, następnie należy rozmącić widelcem jajka i dodać je do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać składniki i pozostawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką w ciepłym i suchym miejscu. Następnie wyrobić ciasto i przenieść je na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować na grubość 4 cm., wykrawać szklanką lub kubkiem kółka, następnie łyżeczką nakładać na środek kółeczek dżem lub powidła w ulubionym smaku, można dodać krem czekoladowy i sklejać bułeczki, formować kształt okrągły bułeczek. Następnie posmarować bułeczki rozmąconym białkiem. Następnie nakładać na blaszkę wysmarowaną margaryną i piec prze około godzinę w temperaturze 180 stopni C.