grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Bułeczki z serem pecorino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułeczki z serem pecorino, szybkie w przygotowanie, bardzo delikatne w smaku i aromatyczne dzięki dodatkowi sera.

Bułeczki z serem pecorino Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułeczki z serem pecorino

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z serem pecorino

Przygotowanie masy jajecznej

Bułeczki z serem pecorino
Masę jajeczną możemy zmiksować lub wymieszać trzepaczką.

Na początek przygotowujemy dwie miski.


W pierwszej misce przygotowujemy masę jajeczną: miksujemy jaja z olejem i mlekiem.

Przygotowanie ciasta

Bułeczki z serem pecorino
Ser pecorino możemy zastąpić innym twardym serem, np. parmezanem.

W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.


Masę jajeczną wlewamy do miski z mąką, całość dokładnie mieszamy. Do ciasta dosypujemy potarkowany ser pecorino. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Przygotowanie bułeczek do pieczenia

Bułeczki z serem pecorino
Bułeczki pieczemy w okrągłych foremkach ceramicznych lub silikonowych.

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni.


Przygotowane ciasto przelewamy do foremek. Przed pieczeniem babeczki posypujemy serem pecorino. Bułeczki pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. suchego patyczka.