Sposób przygotowania:
Kisz z tymiankiem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy olej, przyprawy i zaczynamy zagniatać dolewając niewielkie ilości wody. Ciasto musi wyjść zwarte i elastyczne.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. W rondelku rozpuszczamy masło, przesmażamy je z mąkę a następnie dodajemy mleko.
Gotujemy sos beszamelowy cały czas mieszając. Kiedy sos będzie gęsty, dodajemy do niego pozostałe składniki, mieszamy i wylewamy na ciasto.
Zawijamy brzegi. Pieczemy ok 45 min w 180 st.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. W rondelku rozpuszczamy masło, przesmażamy je z mąkę a następnie dodajemy mleko.
Gotujemy sos beszamelowy cały czas mieszając. Kiedy sos będzie gęsty, dodajemy do niego pozostałe składniki, mieszamy i wylewamy na ciasto.
Zawijamy brzegi. Pieczemy ok 45 min w 180 st.