Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Bułeczki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo smaczne bułeczki z kapustą

Bułeczki z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułeczki z kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z kapustą
W połowie szklanki lekko podgrzać mleko. Przelać do miseczki i rozkruszyć drożdże ,wsypać ,sól, cukier oraz 2 łyżki mąki. Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Do drugiej miski wsypać mąkę, wlać jajka, pozostałe mleko, rozczyn oraz ostudzoną margarynę. Wszystko zagnieść i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto zwiększy swoją objętość, rozwałkować i wykrawać krążki. Nałożyć farsz z kapusty i uformować kuleczkę. Bułeczki ułożyć na blasze i posmarować białkiem. Pozostawić 10 minut do wyrośnięcia. Piec ok 20 minut w 180 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać bułeczki starkowanym żółtym serem.
Bułeczki z kapustą
Wszystkie składniki na ciasto nalezy dokładnie zagnieść..
Bułeczki z kapustą
Farsz z kapusty zasmazyć i przygotowac do bułeczek jako nadzienie
Bułeczki z kapustą
Ciasto po rozwałkowaniu i wykrojeniu krążków wyłozyć farsz
Bułeczki z kapustą
Bułeczki zagnieśc i zrolowac pozostawic do wyrośnięcia