Sposób przygotowania:
Bułeczki z serem twarogowym
Drożdże rozkruszamy, mieszamy z cukrem i mlekiem. Odstawiamy na chwilkę aż drożdże zaczną pracować.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk. Odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki.
Rozpłaszczamy wykładamy łyżeczkę twarogu i sklejamy formując zgrabną kuleczkę. Bułeczki układamy na natłuszczoną blaszkę i posypaną mąką.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk. Odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki.
Rozpłaszczamy wykładamy łyżeczkę twarogu i sklejamy formując zgrabną kuleczkę. Bułeczki układamy na natłuszczoną blaszkę i posypaną mąką.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
dorota w
gosiapiotrek23
;)