Sposób przygotowania:
Bułeczki z waniliowym serkiem
Ser mielimy i mieszamy ze śmietaną. Dodajemy cukier brązowy i waniliowy oraz ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy na prostokąty mniej więcej wielkości dłoni. Zostawiamy część ciasta do ozdobienia wierzchu bułeczek. Odłożone ciasto francuskie kroimy w paseczki lub specjalnym wałkiem do nacinania ciasta w kratkę. Prostokąty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wyciętych prostokątach kładziemy łyżką serowe nadzienie i przykrywamy paskami z ciasta francuskiego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut.
![Bułeczki z waniliowym serkiem Bułeczki z waniliowym serkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-waniliowym-serkiem-183185.jpg)
![Bułeczki z waniliowym serkiem Bułeczki z waniliowym serkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-waniliowym-serkiem-183186.jpg)
![Bułeczki z waniliowym serkiem Bułeczki z waniliowym serkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-waniliowym-serkiem-183187.jpg)
Elficzna