Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Bułeczki zapiekane z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna przystawka dla dorosłych i dla dzieci

Bułeczki zapiekane z łososiem

Składniki:

Bułeczki zapiekane z łososiem

 

  • 200 g łososia z puszki, pokruszonego
  • 1 szklanka startego łagodnego sera cheddar
  • 3 jajka na twardo, rozgniecione lub pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki drobno pokrojonej zielonej papryki
  • 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli
  • 2 łyżki ulubionego sosu
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 12 podłużnych bułeczek

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane z łososiem
Piekarnik nagrzać do 205 stopni. W misce wymieszać pierwsze 7 składników. Bułeczki wypełnić masą i zawinąć osobno w folię aluminiową. Przełożyć na blachę do pieczenia. Piec 15-20 minut. Podawać na ciepło.