Sposób przygotowania:
Bułgarskie ziemniaki
Duże ziemniaki gotuje sie w mundurkach. Przestudzamy a potem należy przeciać na pól i wydrążyć tworząc owalne foremki. Trzeba to robić delikatnie, bo ziemniaka łatwo uszkodzić. Na patelni smażymy cebulę z czosnkiem i dodajmey miąższ z ziemniaków, zostały po wydrążeniu, ugnieciony widelcem. Przyprawiamy wszystko solą, pieprzem i ziołami. Smażymy chwilę mieszając, aż uzyskaskamy jednolitą masę. Wypełniamy nią wydrążone kartofle. Piekanirk rozgewamy. Posypujmey startym serem. Polałam jeszcze z wierzchu oliwa z oliwek aromatyzowana oregano. Zapiekamy aż do zrumienienia wierzchu. Ziemniaki podałam z sosem majonezowo-jogurtowym z wyciśnietym czosnkiem. Było pycha. Świetny pomysł na nudne ziemniaki, tym bardziej ze niestety w polsce kupno ziemniaków wiąze sie z rosyjska ruletka.. nigdy nie wiesz co jest w srodku czy beda smaczne, czy sie rozgotuja czy bedza jak karma dla świn:) moje własnie były takie sobie ale zrobione wg tego przepisu super. Żródło: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101842511,101842511.html
Babciagramolka
bernika
ps dziekuje za mile zdanie o moim zdjeciu:)
Sarenka
montajka
Natala1210
afro
kasia900