Sposób przygotowania:
Bulion Grzybowy
1. W dużym garnku zagrzewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy na dużym ogniu 5 minut, często mieszamy, aż warzywa lekko zmiękną. Dodajemy czosnek i grzyby. Mieszamy. Wlewamy wrzącą wodę i dodajemy wywar w kostce. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia 10 minut.
2. Podgrzewamy opiekacz. Smarujemy cienko kromki ciabatty oliwą i opiekamy po 1 minucie z każdej strony. Kroimy kromki w kostki w wrzucamy do miseczki. Posypujemy je natką pietruszki.
3. Próbujemy zupę i doprawiamy w razie potrzeby. Rozlewamy do przygotowanych miseczek.
2. Podgrzewamy opiekacz. Smarujemy cienko kromki ciabatty oliwą i opiekamy po 1 minucie z każdej strony. Kroimy kromki w kostki w wrzucamy do miseczki. Posypujemy je natką pietruszki.
3. Próbujemy zupę i doprawiamy w razie potrzeby. Rozlewamy do przygotowanych miseczek.