kakusia290

kakusia290

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Bulion Grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Niepowtarzalny smak i aromat. Polecam

Bulion Grzybowy

Składniki:

Bulion Grzybowy

 

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 koper włoski
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g grzybów
  • 900 ml wrzątku
  • 1 i 1/2 kostki warzywnego wywaru
  • 8 kromek ciabatty
  • natka pietruszki
  • mięta
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bulion Grzybowy
1. W dużym garnku zagrzewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę i koper, smażymy na dużym ogniu 5 minut, często mieszamy, aż warzywa lekko zmiękną. Dodajemy czosnek i grzyby. Mieszamy. Wlewamy wrzącą wodę i dodajemy wywar w kostce. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy bez przykrycia 10 minut.

2. Podgrzewamy opiekacz. Smarujemy cienko kromki ciabatty oliwą i opiekamy po 1 minucie z każdej strony. Kroimy kromki w kostki w wrzucamy do miseczki. Posypujemy je natką pietruszki.

3. Próbujemy zupę i doprawiamy w razie potrzeby. Rozlewamy do przygotowanych miseczek.

Tagi:

grzyby