Bulion miesny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Bulion miesny

Składniki:

Bulion miesny

 

  • 600 g wołowiny( pręgi),
  • 300 g kości ,
  • 180 g włoszczyzny,
  • 40 g cebuli,
  • 1 białko jaja,
  • 5 g nać pietruszki,
  • ziele angielskie,
  • 1300 cm3 wody,
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Bulion miesny
Mięso i kości wypłukać. Kości rozdrobnić i włożyć zraz z mięsem do zimnej wody i bardzo wolno gotować przez ok 3 h. Dodać włoszczyznę, przyprawy, przyrumieniona cebulkę i gotować jeszcze prze 45 minut.Z ugotowanego wywary wyjąc mięso, kości, warzywa, zebrać tłuszcz. Bulion przecedzić. sklarować bulion za pomocą białka. Na koniec dodać pietruszkę.

Tagi:

wołowina