Jenny Morris

Jenny Morris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Bulion z owoców morza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bulion z owoców morza to wykwintny, esencjonalny wywar przygotowywany na bazie homara, białego wina i selera naciowego.

Bulion z owoców morza

Składniki:

Bulion z owoców morza

 

Sposób przygotowania:

Bulion z owoców morza
1.Do dużego garnka wlej trochę oliwy z oliwek, wrzuć skorupę homara, liść laurowy, ziarnka pieprzu, tymianek, szalotkę. Zalej wodą i białym winem.

2.Przykryj pokrywką i gotuj na bardzo ogniu przez 30 minut. Rosół ma tylko lekko bulgotać a nie się gotować.

3.Odcedź. Wywar można trzymać w lodówce do 2 dni lub zamrozić na 8 tygodni.