darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Bułka czosnkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona przez siebie bułka paryska czosnkowa ;)

Bułka czosnkowa.

Składniki:

Bułka czosnkowa.

 

Sposób przygotowania:

Bułka czosnkowa.
Bułkę kupuję dzień wcześniej. Taka jest najlepsza. Bułkę paryska kroimy na kromki ale nie do końca nacinamy. Czosnek obieramy a następnie przepuszczamy przez praskę. Dodajemy go do masła. Rozcieramy tak długo, aż połączą się ze sobą. Pomiędzy kromki wsmarowujemy masło z czosnkiem. Dociskamy bułkę tak, aby nadać jej dawny kształt i owijamy ją folią spożywczą. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy nasza bułkę przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ściągamy folię. Kroimy do końca bułkę i już możemy się delektować pyszna bułka.