Sposób przygotowania:
Bułka drożdżowa
Wszystkie składniki kruszonki, oprócz białka, rozetrzeć w palcach i wstawić do lodówki. Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z łyżką cukru i 1/4 szklanki ciepłego mleka. Odstawić w ciepłe miejsce na 10min. Po tym czasie wsypać mąkę, resztę cukru i ciepłe mleko. Roztrzepać jajko z żółtkiem i wlać do ciasta. Wyrabiać ok 10min, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Pod koniec dodać rozpuszczone i przestudzone masło. Wyrabiać dopóki ciasto nie wchłonie całego masła. Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie uformować z ciasta walec i włożyć do natłuszczonej foremki o wymiarach 13x23. Odstawić do ponownego wyrośnięcia. Posmarować roztrzepanym białkiem i przykleić kruszonkę. Piec przez ok 30min w 190*C. Kroić po wystudzeniu. Smacznego!