Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Bułki drożdżowe z kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne bułki drożdżowe z nadzieniem z kiełbaski, sera i warzyw

Bułki drożdżowe z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki drożdżowe z kiełbasą

 

 

  • Nadzienie:
  • kiełbasa 2-3 pętka,
  • pieczarki(4-5),
  • 1 papryka,
  • ser żółty,
  • ketchup,
  • koncentrat pomidorowy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz czarny i ziołowy,

Sposób przygotowania:

Bułki drożdżowe z kiełbasą
CIASTO: Mleko lekko podgrzewamy, mieszamy z drożdżami, łyżeczką cukru i łyżeczką mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Do miski z mąką dodajemy rozczyn z drożdży, szczyptę soli, zioła i ostudzoną margarynę. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto będzie odchodzić od miski i rąk. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. NADZIENIE:Kiełbasę podsmażamy na patelni grillowej, następnie podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i paprykę. Koncentrat, ketchup(według uznania), zmiażdżony czosnek oraz zioła i pieprz mieszamy i przygotowujemy w ten sposób sos. Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy niewielkie kawałki, formujemy płaskie placki, smarujemy je sosem pomidorowym, układamy na nich pokrojony w plastry ser żółty, kiełbasę i warzywa. Ciasto z nadzieniem zwijamy i formujemy podłużne bułki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i posypanej mąką. Tak przygotowane podłużne bułki nacinamy i smarujemy białkiem. Najpierw pieczemy w temperaturze 150 C(żeby mogły podrosnąć), a następnie zwiększamy na 180C. pieczemy na złoty kolor około 45 minut.
Bułki drożdżowe z kiełbasą
Ciasto drożdżowe po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia
Bułki drożdżowe z kiełbasą
Kiełbasę, pieczarki i paprykę podsmażamy na patelni grillowej
Bułki drożdżowe z kiełbasą
Z ciasta formujemy płaskie placki, smarujemy je sosem pomidorowym i nakładamy kiełbasę, ser i warzywa
Bułki drożdżowe z kiełbasą
Formujemy podłużne bułki i układamy je na blaszce opruszonej mąką