tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

bułka nadziewana pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

moje dzieci uwielbiają te pieczarkowe hot-dogi jak również pomagać przygotowywać to danie

bułka nadziewana pieczarkami

Składniki:

bułka nadziewana pieczarkami

 

  • 1 kg pieczarek
  • 2-3 cebule
  • kilka bułek
  • 1 ząbek czosnku
  • garść łuskanych ziaren słonecznika
  • opcjonalnie pól papryki czerwonej
  • sol,pieprz,maggi,chilli,liść laurowy,ziele angielskie,oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

bułka nadziewana pieczarkami
zeszklić posiekana cebulkę na patelni na oliwce z wciśniętym lub posiekanym czosnkiem i ziarnami słonecznika.teraz można dodać pokrojona dość drobno paprykę i dodajemy pokrojone drobno pieczarki, liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego.smażymy aż się zredukuje sos.wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie.przyprawiamy sola,pieprzem,chilli i maggi.zestawiamy z kuchenki.w bułeczkach zrobić z boku dziurkę i wydrążyć miąższ lub go ugnieść (kruche bułki mogą się rozpadać) i w tak powstały otwór (jak w hot dogach) wkładamy tyle farszu pieczarkowego ile wejdzie.teraz bułeczki wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika na blaszce na jakieś 5-10 minut.polecam spróbować.smacznego całej rodzince