Sposób przygotowania:
bułka nadziewana pieczarkami
zeszklić posiekana cebulkę na patelni na oliwce z wciśniętym lub posiekanym czosnkiem i ziarnami słonecznika.teraz można dodać pokrojona dość drobno paprykę i dodajemy pokrojone drobno pieczarki, liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego.smażymy aż się zredukuje sos.wyjmujemy liść laurowy i ziele angielskie.przyprawiamy sola,pieprzem,chilli i maggi.zestawiamy z kuchenki.w bułeczkach zrobić z boku dziurkę i wydrążyć miąższ lub go ugnieść (kruche bułki mogą się rozpadać) i w tak powstały otwór (jak w hot dogach) wkładamy tyle farszu pieczarkowego ile wejdzie.teraz bułeczki wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika na blaszce na jakieś 5-10 minut.polecam spróbować.smacznego całej rodzince
Barbara Malafouris