szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

bułka paryska po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bułka paryska na ziołową nutę z czosnkiem i bazylia

bułka paryska po włosku

Składniki:

bułka paryska po włosku

 

Sposób przygotowania:

bułka paryska po włosku
Bułki paryskie pokroić na cienkie kromki.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Bazylie opłukać, osuszyć, drobno posiekać i wraz z czosnkiem dodac do miekkiego masła,dosolić do smaku.Utworzonym masłem posmarować kromki bułki.Ułozyć na folli do pieczenia i włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 10 minut.Jeśli chcemy aby masło sie nie roztopiło całkowice przed podaniem należy je schłodzić w lodówce.Jest to świetna , aromatyczna przekąska dla wielbicieli włoskich smaków