Sposób przygotowania:
Bułka z kaszankowym farszem
Paprykę oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Wrzucamy na lekko rozgrzany olej i dodajemy obraną z osłonki i pokrojoną w plasterki kaszankę. Mieszamy i doprawiamydo smaku.
Bułki dzielimy na połowy, wydrążamy środek i napełniamy kaszankowym farszem.
Banany obieramy i kroimy na kawałki i po kilka wciskamy do farszu. Mleko przelewamy do miseczki i lekko nasączamy w nim każdą połówkę bułki z farszem, obtaczamy w tartej bułce.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Bułki dzielimy na połowy, wydrążamy środek i napełniamy kaszankowym farszem.
Banany obieramy i kroimy na kawałki i po kilka wciskamy do farszu. Mleko przelewamy do miseczki i lekko nasączamy w nim każdą połówkę bułki z farszem, obtaczamy w tartej bułce.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.