Sposób przygotowania:
Bułki do kebabu
W ciepłej wodzie mieszamy cukier, 2 łyżki mąki i drożdże (do momentu rozpuszczenia). Odstawiamy na 15 minut, aż zaczyn podrośnie.
Do miski wsypujemy mąkę, jogurt, sól, olej oraz zaczyn. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je od razu na blaszkę piekarnikową (wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia).
Rozklepujemy placek o średnicy około 28-30 cm. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C przez 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 4 części, a środek rozcinamy przed włożeniem nadzienia.
Do miski wsypujemy mąkę, jogurt, sól, olej oraz zaczyn. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je od razu na blaszkę piekarnikową (wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia).
Rozklepujemy placek o średnicy około 28-30 cm. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C przez 25 minut. Po ostygnięciu kroimy na 4 części, a środek rozcinamy przed włożeniem nadzienia.