Sposób przygotowania:
Bułki do hamburgerów i kebabów
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i cukier-odstawić na 10 minut.Mąkę przesiać do miski i wymieszać z solą dodać miękkie masło,jajko i rozczyn.Zagnieść na gładkie ciasto-odstawić na 30 minut pod przykryciem.Ciasto ponownie zagnieść podzielić na 2 części i rozwałkować na 2 kwadraty o grubości 0,5 cm i o bokach ok. 30 cm.Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować białkiem,posypać sezamem i pozostawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut.
Jeśli chcemy duże bułki do hamburgerów to ciasto dzielimy na 4 części formujemy na kształt bułek mocno spłaszczamy i dalej postępujemy j/w.
Jeśli chcemy duże bułki do hamburgerów to ciasto dzielimy na 4 części formujemy na kształt bułek mocno spłaszczamy i dalej postępujemy j/w.