Sposób przygotowania:
Bułki drożdżowe z musli
Drożdże rozpuszczamy w 2 szkl. letniej wody, dodajemy cukier i 2 łyżki mąki. dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do naczynia wsypujemy mąkę, sól, płatki, wlewamy zaczyn oraz podgrzane do temp. Pokojowej mleko. Zagniatamy ciasto drożdżowe. Formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Gdy ciasto jest już gotowe, odrywamy po kawałku i formujemy kule. Wykładamy na natłuszczoną blachę i odstawiamy jescze na ok. 10 minut. Możemy posypać bułeczki musli granulowanym. Bułeczki pieczemy w temp. 200 st. przez ok. pół godziny
zewa
mika3008
tak, też to zauważyłam po wysłaniu przepisu, ale nie mogę zmienić nazwy. proszę moderatora, by to zmienił na musli :)
zewa
Tak samemu nie da rady zmienić nazwy przepisu. Moderator poprawi i będzie okey :) Napisz do moderatora dziś chyba ma dyżur Misia5.
misia5
Już poprawię:)