Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Bułki faszerowane pieczarkami :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Doskonała .Prosta przystawka na ciepło .

Bułki faszerowane pieczarkami :

Składniki:

Bułki faszerowane pieczarkami :

 

  • 4 bułki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka koperku usiekanego
  • 1 serek topiony ( trójkącik lub ½ kwadratowego)
  • ¼ szklanki śmietanki słodkiej
  • sól
  • pieprz mielony
  • 8 łyżek utartego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Bułki faszerowane pieczarkami :
Z bułek ściąć spodu. Wydrążyć środki. Pieczarki drobno usiekać i usmażyć na maśle na rumiano . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Włożyć serek topiony . Dusić , aż serek się rozpuści , a śmietanka trochę odparuje . Doprawić solą i pieprzem . Włożyć farsz do bułek . Każdą posypać 2 łyżkami utartego żółtego sera . Zapiekać w piekarniku , aż ser na wierzchu się rozpuści .

Tagi:

sery ser bułki