Sposób przygotowania:
Bułki pszenno - owsiane ze słonecznikiem
Do miski robota z założonym hakiem do wyrabiania ciasta drożdżowego włożyć drożdże, wlać wodę i dodać cukier i mieszać aż drożdże się połączą z wodą. Następnie obie mąki, sól i słonecznik wymieszać i porcjami wsypywać do miski robota. Wlać olej i mieszać ciasto 10 minut. Potem wyłączyć robot, oprószyć ciasto mąką i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić przez chwilę, podzielić ciasto na 10 części. Każdą z nich formować w kulkę i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, lekko spłaszczając.
Bułki oprószyć mąką i zostawić do podrośnięcia. Gdy wyrosną wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem na 10 minut a potem zmniejszyć temperaturę o 10 stopni i piec jeszcze 20 minut.
Upieczone bułki wystudzić na kratce.
Gdy ciasto wyrośnie ponownie je wyrobić przez chwilę, podzielić ciasto na 10 części. Każdą z nich formować w kulkę i układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, lekko spłaszczając.
Bułki oprószyć mąką i zostawić do podrośnięcia. Gdy wyrosną wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem na 10 minut a potem zmniejszyć temperaturę o 10 stopni i piec jeszcze 20 minut.
Upieczone bułki wystudzić na kratce.
barbara18
zewa
Hi, hi ja dlatego upiekłam tylko 10, bo też lubimy jeszcze cieple :)