Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Bułki nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka i smaczna propozycja na ciepłą kolację.Czasami robię na kolację,bo moje córki bardzo je lubią.

Bułki nadziewane pieczarkami

Składniki:

Bułki nadziewane pieczarkami

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • sól,pieprz
  • 4 bułki kajzerki
  • 4 plasterki żółtego sera
  • ketchup do dekoracji
  • masło lub olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Bułki nadziewane pieczarkami
Pieczarki obieramy,płuczemy i dobrze osączamy z wody,cebulę obieramy.Pieczarki i cebulę drobno kroimy,następnie smażymy do miękkości na maśle lub oleju.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z bułek ścinamy wierzchy i wydrążamy środek,nakładamy do środka pieczarek.Na pieczarki nakładamy plastry sera żółtego.Bułki układamy na blasze do pieczenia,zapiekamy w piekarniku,aż ser się rozpuści,w temperaturze 170 stopni przez około 10 minut.Upieczone bułeczki dekorujemy ketchupem.