akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Bułki Pan de sal

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięciutkie, puszyste bułki obsypane bułką tartą. Jedne z lepszych jakie jadłam! Są głęboko wpisane w historię Filipin. Polecam :)

Bułki Pan de sal Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bułki Pan de sal

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki Pan de sal
Wszystkie składniki wyrobić mikserem do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Umieścić w oprószonej mąką misce i przykryć ściereczką. Pozostawić w cieple na około 1,5 godziny do podwojenia objętości. Następnie ciasto krótko wyrobić rękami, rozwałkować na prostokąt i zwinąć jak naleśnika. Obtoczyć w bułce tartej i ostrym nożem podzielić na 10-12 równych części. Ułożyć je na blaszce rozcięciem ku górze. Przykryć ściereczką i pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Piec w 210ºC przez około 20 minut do zarumienienia. Po tym czasie wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Stare Gary)
Bułki Pan de sal
Wyrastanie bułek Pan de sal przed pieczeniem.
Bułki Pan de sal
Pieczenie pysznych, mięciutkich bułek Pan de sal.