Sposób przygotowania:
Bułki pszenno - orkiszowe z błonnikiem kakaowym
Przygotować robot czyli ustawić miskę i założyć hak do wyrabiania ciasta drożdżowego. Wlać letnią wodę, wsypać cukier i dodać drożdże a potem je wymieszać do momentu aż wszystko się rozmiesza. Następnie obie mąki wymieszać z błonnikiem i sola i dodawać porcjami do misy robota cały czas pracującego. Dodać olej i wyrabiać ciasto około 10 minut. Potem oprószyć je mąką i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto ponownie wyrobić wykładając je wcześniej na blat lub stolnicę. Podzielić na 8 części. Uformować bułki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wodą, posypać sezamem i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrosną wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25-30 minut.
Upieczone wystudzić.
Gotowe ciasto ponownie wyrobić wykładając je wcześniej na blat lub stolnicę. Podzielić na 8 części. Uformować bułki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wodą, posypać sezamem i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrosną wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25-30 minut.
Upieczone wystudzić.