Sposób przygotowania:
Bułki z chipsami
Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki cukru oraz letniej wody lub mleka. Odstawić na kwadrans, a potem wsypać mąkę, dodać żółtka, oliwę, dwie łyżeczki soli morskiej oraz pokruszone w moździeżu chipsy. Wyrabiać rękoma, aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni, wtedy to odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1,5 godz. Potem uformować ze dwanaście średnich bułeczek i jeszcze na kwadrans zostawić na stolnicy przykryte ściereczką do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 200 st. C i natłuścić lekko blachę. Układać bułki 5-6 cm. dalej od siebie, by się nie zrosły podczas pieczenia. Piec ok. 15-25 min. pilnując czasu pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i podawać z masełkiem.