Sposób przygotowania:
Bułka z jajkiem z Actifry
Z bułek odcinamy czubki i minimalnie wydrążamy środek ( nie do samego dna). Cukinię i papryki ucieramy na tarce o dużych oczkach i przesypujemy na patelnię Actifry. Polewamy 1 miarką oliwy i smażymy 5 minut . Mieszamy co jakiś czas, aby warzywa równomiernie się usmażyły. Wyjmujemy warzywa i układamy cienką warstwą do bułek. Do każdej bułki wbijamy jajko, a nadmiar białka odlewamy do osobnego naczynia. Posypujemy jeszcze warzywami i doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym. Bułki spryskujemy oliwą i układamy w patelni Actifry. Nastawiamy na 5 minut pilnując, aby bułki nie wywróciły się, bo wyleje się nam jajko. Zaraz po usmażeniu dekorujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło. Bułka jest przyjemnie chrupiąca a jajko w środku bułki stanowi pyszny, lekko lejący sos.Polecam :) Całkowity czas smażenia : 10 minut
evita0007
superbaba4
pewnie, że rewelacyjny :))) to nie jest zwykła frytownica, można w niej przygotować śniadanie, obiad i pyszny deser w kilka minut. Dla mnie ważny jest też fakt, że do umycia zostaje nam tylko patelnia Actifry i pokrywa. Obudowę przemywam lekko wilgotną gąbką. To bardzo wygodne.
Netka
superbaba4
Netka- dziękuję, bułeczki są pyszne, lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, ale trzeba wybierać takie malutkie, aby zmieściły się na patelni Actifry.
Pozdrawiam :)
Luśka
Tit